Serier

Broen

Dagens serieanbefaling er den dansk-svenske spenningsserien Broen. Første sesong kom ut i 2012, og det har blitt lagd totalt fire sesonger av denne utrolig gode serien. Alle sesongene ligger tilgjengelig på Netflix og TV2 Sumo!

Serien starter på Øresundsbroen som forbinder København og Malmø. Lyset langs broen slukkes, og mens operatørene i kontrollrommet prøver å finne ut av årsaken, ser vi en mann som stopper bilen sin omtrent midt på broen før han går ut av bilen og skriver noe med sprayboks på asfalten. Mannen kjører videre, og vi ser bilister som har stoppet opp midt på broen og gått ut av bilene sine. Dette er ikke så rart, fordi midt i veibanen ligger det en død kvinne. Ikke bare er det en død kvinne midt i veien, hun er plassert midt på grenseskillet mellom Sverige og Danmark.

Denne starten av serien åpner for et samarbeid mellom politiet i Sverige og Danmark. Fra Malmø kommer politietterforsker Saga Noren og fra København kommer politietterforsker Martin Rohde, og sammen med et lite team følger vi etterforskningen av drapet på den døde kvinnen på broen. Det dukker også opp flere lik som kan knyttes til etterforskningen.

Broen er en serie du bare må få med deg dersom du ikke allerede har sett den. Selve etterforskningen og hvordan drapssaken er bygd opp er utrolig godt gjennomført. Serien er spennende og man tror hele tiden at man nærmer seg et svar på hvordan alt henger sammen, før det igjen tar en ny vending og overraskende vending. Dynamikken mellom Saga Noren og Martin Rohde skaper også god underholdning mellom all politietterforskningen. Saga er en litt utradisjonell politietterforsker, og forstår lite av sosiale koder. Martin er en av få mennesker som forstår seg på Saga, ler av henne og sannsynligvis er han en av få som Saga føler hun kan stole på. Miksen av godt skuespill, interessante roller og utrolig spennende handling har skapt en av de aller beste spenningsseriene jeg har sett, og heldigvis finnes det fire sesonger av denne serien!

Denne anmeldelsen er basert på sesong 1.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *