Filmer

Green Book

Green Book kan ses på Netflix og er en film, basert på virkelige hendelser, om to vidt forskjellige menn som inngår et uventet vennskap. Tony Vallelonga, en italiensk-amerikaner, får jobb som sjåfør og livvakt for den afro-amerikanske pianisten Don Shirley. Vallelonga får i oppgave å passe på Shirley gjennom en to måneder lang turné gjennom sørstatene i USA, hvor raseskille på den tiden fortsatt sto sterkt.

Filmen skildrer disse to mennene som lever i to forskjellige verdener, men som på en brilliant måte får innsikt i hverandres liv og ut ifra det danner et vennskap. Shirley er en dannet mann og hans forsøk på å lære opp Vallelonga fremstår i noen tilfeller som en far som oppdrar sønnen sin, noe som gjør filmen både søt og morsom.

På en annen side er dette en hjerteskjærende film om ensomhet og det å føle at man ikke passer inn i noen av samfunnsgruppene. Alt i alt er dette en fin film som både får deg til å tenke, og gir deg en godfølelse på grunn av vennskapet mellom de to hovedpersonene. Anbefales!

Universal Pictures. (2018, 14. aug). Green Book – Official Trailer [HD].  [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=QkZxoko_HC0

Én kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *