Filmer

American Sniper

Endelig fredag og vi har nok et filmtips til deg for denne helgen!

Drama-/krigsfilmen American Sniper fra 2015, er basert på den sanne historien om den amerikanske skarpskytteren Chris Kyle. Filmen viser tiden før han vervet seg til den amerikanske hæren, og vi følger han gjennom turer til Irak der han beskytter amerikanske marinesoldater som er på oppdrag i gatene.

Filmen har fått kritikk for amerikansk patriotisme, fordi vi kun følger handlingen fra Chris Kyle og den amerikanske hæren sin side. Flertallet av irakerne i filmen blir fremstilt som skurker, og amerikanerne blir fremstilt som verdens helter. Klarer man likevel å se bort ifra dette, er det svært spennende å følge Chris gjennom både militære oppdrag, og på hjemmebane med familien i Texas.

American Sniper bringer kanskje ikke så mye nytt inn i krigsfilm-kategorien, men mellom krigsscenene i Irak er det mye varme og kjærlighet som kommer frem når Chris er hjemme sammen med familien sin. Dette er absolutt en spennende film som man gjerne kan se flere ganger!

Filmen kan per dags dato leies på Viaplay, YouTube og Google Play for 39 kr.

Warner Bros. Pictures. (2014, 4.oktober). American Sniper – Official Trailer [HD] [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=99k3u9ay1gs

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *