Serier

Fleabag

Litt tøft med mandag? Da foreslår jeg at du starter uken med en fantastisk komiserie på Prime Video. Sesong 2 av serien Fleabag vant både beste komiserie, beste kvinnelige rolle i en komiserie, beste regi og beste manus under Emmy-utdelingen da den kom ut i 2019. Phoebe Waller-Bridge er både serieskaper, og spiller hovedrollen som Fleabag i serien.

Fleabag er en ung kvinne som bor i London der hun eier en kafé som hun startet opp med sin avdøde bestevenninne. Høydepunktet ved denne kafeen er maskoten Hilary. Hilary er et marsvin, som tidvis kan ses på som det eneste positive i Fleabags liv. Utover Hilary er Fleabag omgitt av turbulente familie- og venneforhold, for ikke å glemme kjærlighetsforhold. Serien følger Fleabag gjennom hverdagen der hun som regel har et smil om munnen, men som også er preget av et traume (som jeg ikke nevner mer om her – se serien!).

Fleabags forhold til søsteren sin Claire, er nesten ene og alene grunn nok til å se serien. Kommunikasjonen imellom de to er hysterisk morsom, sarkastisk og spydig, samtidig som det ligger en grunnleggende søskenkjærlighet i bunn som trenger gjennom hver gang en av søstrene har problemer (noe de har omtrent hele tiden).

Det er vanskelig å beskrive akkurat hvorfor Fleabag er en morsom serie som du absolutt bør få med deg, det er situasjonene i serien og hvordan de utspiller seg som gjør den morsom uten at den oppleves som en «teit komedie» uten mening. Jeg anbefaler å sjekke ut traileren til både sesong 1 og 2 under her, slik at du får en smakebit av hva det går i.

Har du ikke Prime Video (dette er ikke reklame!!!), så mener jeg at denne serien alene er god nok grunn til å lage en konto her for noen ukers bruk. Både sesong 1 og 2 er av 6 episoder som varer mellom 20 og 30 minutter hver, så det kreves ikke et halvt liv for å se hele serien.

Anmeldelsen er basert på sesong 1 og 2.

Guia del Ocio. (2016, 8.august). Fleabag ( Season 1 ) – Trailer VO. [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=FhZHv2id6Sk
Amazon Prime Video. (2019, 11.april). Fleabag Season 2 – Official Trailer | Prime Video [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=aX2ViKQFL_k

Én kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *